Primož Debenak

primoz_malaStar znanec slovenskim ljubiteljem karateja, mojster 5.DAN in trener karateja 1.razreda. Že vrsto let predsednik Sodniške komisije Karate zveze Slovenije, mednarodni sodnik svetovnega ranga, zunanji sodelavec Fakultete za šport, predavatelj na tehnično-sodniških seminarjih v okviru strokovne organizacije, skrbnik za vzgojo in izobraževanje slovenskih karate sodnikov, član IO KZS, član svetovne zveze Kobe Osaka international (KOI-neprofitna organizacija, ki združuje zveze in klube vsega sveta), svetel vzor, dober mentor in prijatelj.

“Zanimivo, da se pred srečanjem s karatejem nikoli nisem ukvarjal s športom. V osnovni šoli me je bilo strah telovadbe in dela na orodju in tudi sicer sem bil zaradi hitre rasti ves neroden. Pri osemnajstih sem se z vso vnemo posvetil karate športu. Ko smo na občnih zborih Partizana ponosno poročali o našem in mojem delu, se je bivši učitelj telovadbe vedno znova čudil in nejeverno zmajeval z glavo. Prirejati smo pričeli telovadne akademije, na veliko lomili opeko na odru in se fino imeli.

Ob študiju v Ljubljani sem treniral pri japonskem mojstru Takashi Tokuhisu, ki me je dokončno zastrupil s karatejem, ki je postal moj način in delno tudi smisel življenja. Učil sem se iz “fontane znanja” in še danes sem Sensei Taki hvaležen za vse.

Po vrnitvi iz Ljubljane sem prevzel vodenje kluba v Limbušu in tako je vse do danes. V vseh teh letih sem s karatejem spoznal veliko mladih in zelo me veseli, da danes trenirajo tudi otroci mojih učencev. “

primoz_taka   primoz_kucan   primoz_sodnik