Klub nekdaj

 

Karate klub Limbuš je bil ustanovljen decembra 1970 kot sekcija DTV Partizana. Pobudnik in prvi predsednik je bil g. Stanko Poharec iz Peker. Ustanovne skupščine se je udeležilo 21 navdušencev, ki so s treningi pričeli januarja 1971. Prvi trener je bil Leon Kauzer ( tedaj 3.kyu ), doma iz Koroške, ki je v tistem času študiral v Mariboru.

Delo je z manjšimi začetnimi težavami dobro steklo. Z doma zašitimi kimoni so v mali telovadnici Partizana pridno trenirali karate in tudi judo, ki je nato zaradi drugih obveznosti trenerja g. Kolnika zamrlo.

Strokovno so se povezovali s člani KK Branik iz Maribora. Leta 1972 so v Limbuš na seminar povabili mojstra Takashi Tokuhiso iz Ljubljane.

Ob odhodu g. Kauzerja so na trenerskem področju s svojim znanjem priskočili na pomoč g. Lorenci (Branik), g. Prajnc in g. Čerič.

Leta 1975 se je iz študija v Ljubljani vrnil Primož Debenak, tedaj že mojster 1.Dan, ki je treniral pri mojstru Takashiju. Prevzel je treninge in ostal do danes strokovni vodja kluba.

Vsa ta leta je DTV Partizan Limbuš prirejal letne telovadne akademije. Na odru kinodvorane v Pekrah so se tudi člani karate sekcije predstavili s svojim delom in vaščanom so najbolj ugajale različne demonstracije lomljenja opeke. S tem so v kasnejših letih tudi nadaljevali in nastopali na različnih javnih nastopih in TV oddajah.

V sedemdesetih letih je bilo pri nas še malo tekmovanj in trenerji so bili obenem tudi v vlogah tekmovalcev in sodnikov. V kinodvorani v Pekrah so organizirali dva uspešna turnirja mariborskih in ostalih klubov.

S prostovoljnim delom so v kletnih prostorih uredili tudi ličen trim kabinet.

Delo v klubu so usmerili v tekmovalno dejavnost. Klubski tekmovalci so nastopali na regijskih, državnih prvenstvih, ligah, turnirjih in tudi na državnih prvenstvih bivše Jugoslavije. Najuspešnejši je bil Mladen Kutnjak, ki je postal član tedanje mladinske državne reprezentance.

Leta so tekla in v klubu trenirajo danes že otroci nekdanjih članov, nekateri pa so se vrnili in v rekreativnih vrstah znova našli željo po treningu.

crna1_v

crna2_v

crna3_v

crna4_v  crna5_v